PROVNING NR. 81

RESA TILL BREDARYD

- 26 MAJ 2018.

Fuss anordnade en resa till Bredaryds Värdshus den 26/5 2018. Vi var 24 glada och förväntansfulla Whiskyälskare med på resan, de flesta medlemmar men även några gäster.
Vi blev hämtade 15.30 av en supertrevlig busschaufför från SoS buss. Resan bar iväg med ett stopp i Fegen där vi ”håvade” in Evert och hans fru Ingrid, så var vi alla på plats.

Bredaryds Värdshus tog emot oss på bästa sätt, vi startade med en öl efter en lååååång och ”torr” resa. (Hmm, torr och torr men trevlig). Väl till bords fick vi
deras berömda plankstek och en choklad tryffel till kaffet. Till maten serverades fyra olika sorters öl. Den första som en starters, därefter deras egna färsköl till
maten och sedan två olika typ ”dessert öl” som avslutning.

Väl mätta och törsten släckt, till viss del, fick vi gå en trappa ner för att avnjuta en whiskyprovning som Helen själv höll i. Vi bjöds på en ”blindprovning”, bestående av fyra olika sorter.

  • Kilchoman BEN
  • Nevis
  • Isle Line Gotlandswhisky
  • Miltonduff.

Med tanke på vad jag sa innan provningen så är detta vad jag minns, årtalen är dock en aning diffusa. En sak minns jag, det smakade jättebra.

Det var en fantastiskt trevlig och välordnad middag och provning, många glada tillrop och vilda gissningar. Mycket nöjda gav vi oss iväg hemåt mot Fegen, Varberg och Falkenberg.

Ett stort Tack till alla som var med och gjorde resan till en minnesvärd upplevelse.

Gunilla, Eivor och Johnny.

WHISKYSORTER PÅ
PROVNINGEN

Väl innanför dörrarna möts du av en spännande miljö, personlig värme och stort gemyt.

En salig samling buteljer blandat med rustika möbler och modern design ger en känsla av att befinna
sig mitt i det Skotska höglandet.
Bäddat för fantastiska upplevelser av mat, dryck och gemenskap på vårt whiskyhotell med eget bryggeri.